:: berita baik dan berita kurang baik ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

fuhh!! mak ai..penat nak upload gambar. rupanya kena kecikkan saiz. dan upload 1 by 1.
apahal blogspt ni tetiba jd cerewet plak. selama ni ok je.

jadi disebabkan byk masa sudah terbuang utk upload gambar, maka dipendekkan cerita.

1. berita baik : kawan baik saya, C-fah sudah pun selamat melangsungkan pertunangan semalam.

Alhamdulillah. kendurinya mungkin bulan 12 nanti.Insya-Allah. doakan kebahagiaannya ok.
(buat kawan2 u-know-who-u-are, taktau lah hangpa..mama sedih hangpa tak mai..)

wani - cfah - saya. C-fah tampil simple dgn baju yg manik dijahitnya sendiri.
saya ckp kat dia,"dah lama tak tgk org bertunang pakai simple2 saja. la ni semua grand pakai mcm pengantin dah.kadang2 siap pelamin bagai.."

katanya, "aku ikut hang lah, pakai biasa2 tp sweet, dan baju tu pulak bleh pakai hari2 lain.kan best?"

iya lah. lain org lain caranya. ikut kehendak dan pilihan masing2 lah kan?


2. Berita kurang baik : Aisyah Nawal jatuh katil.

nak dijadikan cerita, pagi ahad, nawal tidur, untuk mengelakkan gangguan, Tok Ma letak nawal atas katil dlm bilik Tok Ma, sambil dikepung dgn bantal banyak2. Saya sedang berurut, Ma di dapur, Ayah nawal dlm bilik kami. tiba2 terdengar tangisan kuat nawal. iya, dia sudah terjun tiruk dr katil.

nampak lebam di tepi mata??
saya bawak nawal ke klinik lepas jatuh tu, doc tgk nawal seems ok, masih gelak2, masih lasak. doc bg upat sapu dan antibiotik. dan minta kami pantau keadaan dia dlm 24 jam ni, kalau dia muntah, terus bwk dia ke hospital.

Alhamdulillah, nawal masih lasak mcm biasa, makan ok, minum susu ok, tidor ok. mmg saya risau dan sgt susah hati. hati tak putus2 doa moga nawal tak apa2.

(nawal yg seronok bila main cok-cok-pin-pin- dlm -cupak-mana-tikus-bunting-lari-celah-ketiak.) keadaan nawal pagi ni. masih ada bekas. moga nawal tak apa2.amin.

apa yg saya risaukan, akhirnya berlaku jua. agaknya setiap budak, mesti ada kenangan jatuh katil kot.

kan???

oklah. dpt jgk update blog. at last..phewww!!

Comments

MyzwaR said…
i-know-who-they-are... habis la.. mama klw dah merajuk, kena la pujuk... huhu. tahniah c-fah..!!

Riena, baju tunang my wife dulu pun simple.. siap bleh pakai hari2 biasa :D (nak jugak mention.. hehe :p)
RieNa said…
buktikan muhd, mana baju yg dikata simple tu?? hahaha
enjelinajolipit said…
errr...ke uminya tumbuk nawal??? ish..kena kol talidera nih...
Thara said…
alahai nawal.. di umur 8 bulan kamu melalui pengalaman episod jatuh katil ini jugak ye. siap bengkak lagi tu! kesiannya :(

hopefully nawal tade pape lah. but mmg mcm org ckp, selagi baby tak jatuh katil, selagi tu tak cukup "cycle" dia as a baby. hehe.
Cik Z@i Pen@nG said…
tahniah c-fah...

err...c-fah nmpk kurus ckit yek..
RieNa said…
enjelina: ada lg ke talidera skrg ni?nawal selalu tumbuk gua.nak kol talidera jgk lah.

tiqah : itulah. tak lengkap seorg baby kalau x jatuh katil. haha. tp lps ni mmg beringat lagi lah.

zai ; a'ah. :)

Popular posts from this blog

Derita sakit gigi.

Salam Terakhir ...

:: perihal susu ::