:: The 3rd is coming~! ::

baby development

-بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

"Ya Allah, peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah, rupakanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepadaMu dan kepada rasulMu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudahdan selamat.

Ya Allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna dan berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah, panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadis dengan berkat Nabi Muhammad s.a.w dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam"

. اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن

Friday, 19 March 2010

:: adik-adikku, Insya-Allah boleh! ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...


selepas tamat program realiti Adik-adikku di TV1 semalam,
rasa berkobar2 je nak si Aisyah Nawal pandai bercakap mcm adik2 dalam rancangan tu.

Masya-Allah Subahanallah Barakallah.

mmg sgt betul lah, anak2 itu ibarat kain putih, ibu bapa lah yg mencorakkannya.

saya sgt menyokong program realiti seperti ini, berbanding program realiti nyanyian (yg tahu menyanyi tp UPSR dpt 1A saja. aduh,kecewanya!)




gambar2 ni saya cedok dari Ahmad Badrul Sani punya fotopages.

tahniah Bad dan Raidah!! teruskan usaha kalian!


(rasa bangga ada junior Al-Irshad seperti mereka.)

6 comments:

enjelinajolipit said...

hahahah! baru nak kata apsal pompuan sebelah abg bad tu mcm wife die. rupanya memang wife dia. hahahaha

sarah sofian said...

raidah tu anak cikgu ummi kalsom yg ajaq add math dari sekolah badawi tu ka...anak teacher rosni ha??aku pun naik konpius...hehe...berapa org anak dah depa ni?hebat tul junior2 irshad ni...Alhamdulillah..

Syud said...

br je jumpe ustaz bad td. mase yousra kene bagi speech tgh2 pentas kat pkns :P hehe. yousra join ampac under die :D

RieNa said...

jelina : teropong betui2. kan kak raidah tu..haha

sarah : yg aku sure,dia bkn anak tecer rosni. anak sorang baru. mmg hebat. bangga kan?

along : dia hensem kan?? hahaha. nanti yousra mesti terer BM lps join AMPAC.hehehe

HiDayah@GM said...

raidah nih anak cikgu kalsom..last jumpa dia raya 4 thn lepas kot.dia mai raya kat rumah ngan cikgu kalsom..my junior kat sek rendah dulu..bukan dia pun sek irshad jugakan?wah,bangganya dgn usaha diorg nih.

RieNa said...

raidah dgn bad ni berkawan sejak di sekolah Irshad lg. sampai lah dah anak sorang.

bad mmg sgt berbakat dlm bab2 pidato nih, dia tak lokek utk berkongsi dgn org lain. kagum2.

Related Posts with Thumbnails