Friday, 19 February 2010

:: senyum seindah suria ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

semalam kan, masa ummi ambil nawal dr rumah mak lang, nawal dah sengih2 tgk ummi.
terus nawal hulurkan tangan kat ummi mintak ummi dukung.
pak lang nak ambik nawal pun nawal tak nak dah. nawal nak ummi.

alhamdulillah, nawal dah sihat sikit. badan dah tak panas sangat. cuma ada selsema je skit dan kdg2 terbatuk.
semalam pun nawal tidor lena sgt (tp masih lasak dr hujung tilam kiri ke hujung tilam kanan.hehe) sampai ummi kejutkan nawal untuk minum susu. bukan nawal tak lapar, tp nawal mengantuklah. mujur ummi kejutkan nawal.tak sempat abis 4oz susu nawal dah lelap balik.

dan pagi ni nawal bangun tidor tak merengek sikit pun tp senyum2 je tgk ummi.

terima kasih atas doa aunty2 dan uncle2. semoga nawal segera sembuh dr sakit2 ni.

ummi ada suapkan nawal madu HPA, kdg2 nawal melawan bila ummi suap.nawal ingatkan itu ubat,nawal tak nak lah.
rupanya itu madu. kalau madu nawal suka.
sedap. ummi campur air sikit.
ummi pun minum madu jugak bila batuk2 dan panas badan. cepat baik. Alhamdullillah, Allah izinkan.

ermm..apa nawal nak cerita lg.
haa, minggu depan 23hb nawal dah masuk 8 bulan.
nanti ummi updatekan perkembangan terkini nawal ya. sebab nawal tak pandai nak cerita sendiri.

ok, nanti nawal tulis lagi. daaa~!!!

(lepas ni boleh lah nawal lasak balik mcm biasa.yeay!)

3 comments:

Thara said...

kak riena, alhamdulillah, glad to know that nawal is getting better. tapi, just in case ure not aware about this, tiqah penah baca and rasa nak share dgn kak riena that sebenarnya, kasik madu pada babies under 1 year old adalah tidak digalakkan. takut dia kena "botulism", a condition that could lead to death, tapi jarang2 skali lah. but in ur case, kasik sikit2 bole kot. pastu pulak kak riena ade tambah dgn air kan? insyaallah ok. tapi jgn kasik honey tu sbg ubat lah ok. risau juge.

tapi pape pon, kak riena tengok2 and observe lah ok. kot2 kalau ade nawal ade symptoms mcm sembelit ke, restless, and tak selera nak makan, dlm masa 8 - 36 jam, bwk pi doctor immediately ok. get well soon, nawal.

RieNa said...

oh ye ke?? mujur tiqah bgtau info nih.lps ni kena beringatlah.

k riena bg skit je,campur dgn air, skali sehari.nawal nmpak ok,takde lah simptom2 menakutkan tu.harap2 takde apa2lah.amin.

hmm,tak mau bg madu dah la. tunggu dia besar skit. org besar2 sudahla mkn madu.huhuhu

Kniedaz said...

ye ke baby takleh makan madu? baru tau gak..mekasih sbb kongsi info..^_^

baby baru

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... New member of the family. kegunaan harian. perjalanan hari-hari dr LY - ...