Monday, 25 January 2010

nawal vs anak jepun

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...


Pic ini ke kak long????
gambar yg kak long dia komen.

anak jepun yg kiri tu, wallpaper henset saya masa pregnant dulu. hehe. taktaulah nawal ni kenan anak jepun. nampaklah ada iras skit,tp taklah sebijik. ummi ayah melayu mcm mana anak nk jd jepun kan?? lainlah kalau anak Ben ahmad oyama.hehe.tetiba sebut nama Ben pulak. sorry ben!

tak kisahlah. asalkan nawal sihat dan jd anak yg baik.amin.

9 comments:

p.i.n.a.t. said...

haaa..yg ni la..
lebey krg je..
mata itam besaq..jeles k.long!

Thara said...

a'ah mmg ade byk iras lah kak riena. and nawal is getting cuter and cuter as she grows older! geram tengok! auntie tiqah nak curik mata bole? :D

kak riena, dalam gamba ni nampak mcm nawal nak terbang. like, tangan mendepa, tapi perot maintain dkt bawah. aydein kerap buat mcm gitu kalau die excited. itu tanda2 apa? nak nyuloq ke?

ps : cant help but to notice that dalam gamba ni (and gamba2 yg laen) nawal tak bole tinggal encik puting dia! sayang betol die dkt encik puting die tu eh. haha.

Cik Z@i Pen@nG said...

tang mata n idung tu nmpk sm la rina...

RieNa said...

kak long,
mcm x pcaya anak jepun tu menjangkiti nawal.

tiqah,
hehe..sbb tu agaknya org tua2 selalu pesan tgk benda elok2,baik2 je time peknen.apa2pun Allah Maha Mengetahui.

haa..en puting tu dia bkn hisap pun. dia buat main. kdg2 dia garu kepala,telinga dgn puting tu. pastu dia gigit kat tangkai puting tu.kdg2 dia tonyoh ke lantai. adeilaa..penat ummi nak gi basuh dgn air suam plak sblm dia masuk ke mulut balik.

aksi terbang tu bila dia excited,betul.pastu dia menyulur ke depan. nawal biasa dah buat terbang2 tu.skrg dah angkat punggung ke depan dah.suka je tgk dia buat aksi tuh.hihihihi

zai,
sama ke?hehehe..alhamdulillah...

HiDayah@GM said...

samalah riena,tp sure nawal akan tinggi dr bdk jepun nih bila anak dara..hahaha ( ayat ini adalah berdasarkan pengalaman penulis bersama ibu nawal )

RieNa said...

hehehe..ke mana tumpah nya kuah kalau tak ke roti canai..mak renjong anak pun sama..insya-allah.

ben oyama said...

hehe...sebijik, macam photostet... copy, cut and paste...hahha... no wonder depa cakap min and nawal macam 2 beradik...wakkakaka... now, i know...

dayah : hopefully min tinggi skit masa dah besar...sebab risau genetik rendah turun kat dia... hehehe...(pak dia pun tak tinggi mana....ngeeee~)

ben oyama said...

hehe...sebijik, macam photostet... copy, cut and paste...hahha... no wonder depa cakap min and nawal macam 2 beradik...wakkakaka... now, i know...

dayah : hopefully min tinggi skit masa dah besar...sebab risau genetik rendah turun kat dia... hehehe...(pak dia pun tak tinggi mana....ngeeee~)

RieNa said...

iyalah ben, baru aku perasan napa depa kata min dgn nawal serupa. rupanya serupa sbb sama2 mcm jepun! hahahahaha. kelakar ah!

(ingat x ben, kita pun ada org kata adik beradik, masa pi erobik dulu.mmg tak masuk akal!)

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...