Friday, 22 January 2010

:: lain kali jgn bikin gempaq ok ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...
----------------------------------------------------------------------------------------

From: POSTMASTER JPA [postmasterjpa@jpa.gov.my]
Sent: Thursday, January 21, 2010 3:38 PM
To: Warga JPA
Subject: Berita pemotongan/pengurangan COLA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera ,

Y. Bhg. Tan Sri /Datuk/ Dato'/ Datin / Dr. / Tuan/ Puan,
Untuk makluman bersama .

Kepada semua Warga JPA, berita mengenai pemotongan/pengurangan COLA adalah TIDAK BENAR dan TIDAK BERASAS sama sekali. Sila sebarkan maklumat ini kepada rakan-rakan yang lain bagi mengelakkan kekeliruan.

KUKK
Jabatan Perkhidmatan Awam
Malaysia
---------------------------------------------------------------------------------------------


lega..lega sangat sangat..alhamdulillah. terima kasih Allah..

7 comments:

Hasni said...

better berhati2 sbb diaorg ni pandai ckp jer...sama gak dgn kes gula...ckp gula xkan naik...tup2 naik 20 sen...skrg ni brp bnyk subsidi yg dah ditarik...ini semua permainan politik kerajaan...hari ini cakap kabar angin bulan depan tgk2 terus diaorg rampas hak kita....ermmmmmm.

RieNa said...

alamak..baru nak tarik nafas lega...camna ni...huhuhu

Hasni said...

hehehehe...aku bukan nak takutkan cuma kena beringat n ambil langkah berjaga...lagipun COLA bukan benda compulsory yg gomen kena bagi pd staff2 kerajaan....so bila2 masa diaorg boleh tarik balik. nak buat cam mn kan sebab rakyat pun tetap menyokong dan suka kan dgn kerajaan skrg. ngehhhhh...

Thara said...

alhamdulillah. happy to hear this good news :)

tapi apa yang akak hasni ckp ni pon betol jugak. its best to still save as much as u can incase smthn happens kan. org melayu ckp, sediakan payung sblm hujan. ececeh. :P

RieNa said...

abg aleh ckp smlm, susah2 kita, ada lg org yg lg susah dr kita. syukurlah sebanyak2nya. Rahmat Allah sentiasa ada. insya-allah, kalau dah itu rezeki kita takkan ke mana2.

cumanya itulah..sgt berharap agar pemimpin2 kita bijak menguruskan wang negara.

MyzwaR said...

Riena, smlm kak aku call.. husband dia bg tau... ada wife kawan dia kerani mana ntah... dapat pekeliling kata start Feb ni COLA kena potong.. so, la ni aku tak tau fakta mana yg betul... tp tgk pada keadaan sblm2 ni... selepas pihak berkuasa menidakkan hal itu... kemudian ianya bakal menyusul dan mejadi kenyataan... huhuhu...

RieNa said...

hahaha! tgk, tgk! ni yg aku risau tahap gaban nih. yg kawan cikgu royd plak ckp, dia dok buat slip gaji sampai bulan april dah,takdak perubahan apa pun kat slip gaji tu. hah,camno tu??

tp kan, kalau benarlah berita ni..isk,taktaulah nak ckp..the end lah...

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...