Tuesday, 26 January 2010

:: kerana puting.. ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...


berita di Harian Metro hari ini buat saya tersentap. saya terus sms mak lang nawal bgtau dan mintak dia hati-hati. tambah2 nawal skrg suka benar main dgn puting dia. saya takut sangat. benda ni kita tak jangka, dan langsung kita tak duga akan berlaku. saya setuju dgn tindakan ibu bapa baby tu utk tak buat laporan polis dan tak nak baby dibedah siasat. ini takdir Ilahi. kita sebagai hambaNya harus pasrah dan akur dgn ketentuanNya walaupun perit utk kita terima.

takziah buat keluarga arwah baby. saya benar2 simpati.

saya rasa saya perlu singkirkan en. puting dr hidup anak saya.

4 comments:

Thara said...

ya allah.. :( sedehnya berita ni. tapi tak paham lah. nape eh everyone tak nak buat apa2? i mean, kan die ckp pengasuh dia boleh lagi pegang puting tu dgn jari to prevent it to go deeper. that means die still bole capai puting tu. nape tak tarik keluar je? klinik kesihatan tu pon sama je. tak bole harap.

RieNa said...

taktahulah tiqah. kita takde masa situasi tu utk tgk benda tu jd.takleh nak kata apa. mungkin tak boleh tarik sbb dah terlekat. mungkin baby sesak nafas. mcm2 kemungkinan lg. klinik/doc tentu lebih arif.

poor baby. dah kuar air mata seround. T_T

Thara said...

haihs mungkin betol jugak ckp kak riena tu. tapi dari pengalaman tiqah sendirik, klinik kesihatan malaysia ni can be very dissapointing. percaya atau tak, masa tiqah checkup mengandung dulu, sekali pon derang tak scan tiqah. semua ayun yang tlg scankan. derang ckp nak tunggu doctor, selama 6 bulan tiqah pi sana, sekali je jumpe doctor. byk lagi bende yg happen. and a few times derang amik bende endah tak endah. even ayun pon mintak nama klinik tu, nak report dkt menteri kesihatan. so i guess what im trying to say is, not all clinics take their cases seriously. not all clinics know what they're doing. tapi tulah bende dah jadi and kita pon takde dkt situ nak buat conclusion kan. hmm. takpe. ade hikmah disebalik semua ni. insyaallah baby tu nanti tunggu mama & papa dia dkt syurga nnt so kesat kesat air mata tu ok :)

RieNa said...

mungkin certain klinik @ staff klinik mcm tu lah. k riena bernasib baik klinik kubang semang tu staff semua ok,amik berat. kalau dah melampau sgt report ajelah. biar kena skit..

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...