Tuesday, 26 January 2010

:: cerita lama ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

ini cerita lama. gambar lama. lama tak lama pun awal bulan / awal tahun baru-baru ini lah.
ummi bawak nawal jalan2 ke Mengkuang Dam. Ini first time nawal ke sini. dah lama ummi nak bwk dtg sini tp asyik tangguh2 je.

ummi ajak tok ma, kak nik syaza, abg cik afif, kakak ili dan abg akil. kami pegi waktu pagi. ayah nawal?? hmmmm...ayah tak berminat. nawal tak mau kawan ayah.



alamak,sapa amik gambar ni,tak nampak muka nawal. kami bukan pegi berjoging, api pegi jalan2 saja. tgk, semua pakai selipar saja. nawal lagi lah, pakai stokin saja.

tok ma sorang je yg pakai kasut. dan tok ma sorang je yg berjoging. kuat sungguh tok ma. ummi ni contohilah tok ma. apa lah ummi ni..

semua berebut nak tolak nawal. sbb malas nak joging. teruk betul. kalau lah nawal boleh berlari esok, tak nak dah nawal dok dlm tu, nawal nak lari2 dgn tok ma.

hai..looking at me??

happy nawal boleh menghirup udara segar dan menyaksikan matahari terbit. ummi ckp, nanti nawal boleh jalan, ummi nak buat photoshoot utk nawal kat sini. insya-allah. itu pun bergantung pd photographer lah. kan abg muhd kan?? (erkkk...abg ke pakcik, ummi??)


balik dr mengkuang dam, ummi mandikan nawal, minum susu dan nawal pun tidur..penatlah.

(stroller nawal tu, saya beli kat Carefour S.Jaya. tgk harga RM110,bila bayar,tgk bil, cuma RM50.rasa mcm nak melompat2! takde lak tulis diskaun ke apa kat situ. tp mmg syukur sgt lah. ada jgk stroller yg kecik comel utk nawal.sesuailah utk yg guna jarang2 sekali. tak dpt yg hensem dan gagah dan mantap dpt yg cute, comel dan ringan pun ok dah.alhamdulillah.)

1 comment:

MyzwaR said...

haha... kena booking awai2.. harga promosi.. keekeke :p

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...