Thursday, 7 January 2010

:: 5S utk Nawal's apparel ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...


cubaan untuk mengemaskini baju2 Nawal. Sisih Susun Sapu Seragam Sentiasa praktik. 5S tiba-tiba.hehehe

disebabkan si Nawal ni bertubuh kecil, jd baju2 new born pun dia masih boleh pakai lg. jd byk sungguh baju2 dia dr masa dia new born sampai lah skrg. tu dah termasuk baju2 warisan dr sepupu2nya sebelum ni, baju2 hadiah dan baju2 mak paknya beli.

masa kemas kini baju2 nawal hari tu, (tu nampak tak nawal sedang lena, mana boleh buat kerja ni masa dia berjaga, bikin penat saja.) saya terpikir utk berhenti dr beli baju2 dia. banyak lah, penuh rak dia dgn baju2 dia saja.

tp itulah. nafsu ni tak mampu dibendung. melangkah ke Carefour pun mesti tuju bahagian baju baby, surf internet pun tgk baju baby. bulan lps saja dah berapa kali posmen dtg rumah hantar pesanan baju/seluar/socks/legging nawal, sampai mak heran napa cucu dia dpt byk bungkusan.

hmm..skrg masa utk belikan dia mainan pulak. sbb nawal ni jenis cpt boring kalau asyik diberi mainan yg sama. thingking of puzzles mat. sounds good.

alahai, utk kamu Nawal, ummi tak beli handbag utk ummi pun takpe..huhuhuhu

2 comments:

Thara said...

betol betol betolllll! baju baby kena beli, baju kita recycle 2, 3 kali dlm seminggu pon takpe! hahaha.

i think all mums are the same lah kot kak riena. baju baby dah satu lemari. dalam bilik ade stock lagi. tapi kita still sebok nak pi baby section bila nampak je satu, and usha2 lagi kot ade baju yg chomels2 lagi. hehe.

kak riena nak belikan puzzle mats eh? bagos juge. buat die maen golek2 atas tu. tapi lelama pon die boring juge. psl aydein skarang asal nampak je tiqah turunkan dia atas puzzle mat dia, dah start nangis. pasal dia tau once dia atas puzzle mat tu, maknanya mama dia nak lari kot laen. hahaha.

RieNa said...

wah aydein! cekap ek, dah bleh agak dah peel mama dia.

nak beli,tp x beli lg. bila ntah nak gi hypermarket nih.sian nawal asyik main koyak2 kertas pastu masuk dlm mulut.huhuhu

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...