Thursday, 17 December 2009

:: risau..risau ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

haih lah cek nawal sayang..ummi belum lg tinggalkan kamu, kamu dah demam..

pg smlm, sebelum hantar Nawal ke rumah mak langnya, dah rasa yg bdnnya ada skit panas. tp saya ingat kejap la kot, ptg2 nanti oklah.

bila ambil dia di waktu petang, mak aii..bleh tahan jugak panasnya ni..

balik rumah terus bg dia makan, suapkan ubat, basahkan kepala dan bdn dgn tuala basah, sambil mulut tak henti berdoa moga Allah sembuhkan segala sakit2 Nawal.

minggu dpn dah nak tinggal dia, dia pulak tak sempat kena tinggal lg dah demam-demam pulak.

semalam sebelum tido dia nmpak ok, pg ni bangun tido dah panas pulak..alahai..anak ummi sayang...risau ummi tau tak??

last2 weeks dia cirit birit, seminggu jgk lah. ingatkan mslh susu ke apa, rupanya nak ringankan bdn,lepas dia dapat menyuluq dgn laju kemain, hilanglah cirit2 dia tu.

kali ni demam nak buleh akal apa pulak lah agaknya....

teringat kata Ma pg td,
" mcm ni la nak besarkan sorg anak..bila dia sakit demam kita ni risau sgt..sementara nak besaq mcm2 lah hal nya. mcm tu la ma besarkan ina dulu, sorg2 pulak tu. sekurang2nya ina ada suami.."

Ya, mmg sukar utk besarkan seorg anak. jd bila dah besar tu jgn nak eksyen dgn ibu ayah tau!!!

1 comment:

Hasni said...

insyaAllah nawal xde ape2. lap bdn dia tu n jgn lupa kasi ubat ikut time. Aku klau nurin demam mmg xtido mlm riena, sbb nurin penah kena fits. So klau dia demam mmg aku akan jaga dia betul2 and aku mmg tak tido mlm till aku rasa bdn dia dah ok. Sabar bnyk2 mmg mcm ni lah nak besarkan anak. sama macam ma kau ckp at least kita ada husband yg boleh kita bergantung.

baby baru

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... New member of the family. kegunaan harian. perjalanan hari-hari dr LY - ...