Monday, 28 December 2009

:: mujur ada kalian ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

ok, sebelum kita mulakan entry ini, sila tgk gambar di bwh.

anda rasa ini binatang atau batu berlumut???

mula- mula saya tgk benda ni dlm akuarium, saya rasa mcm batu, sbb dia tak bergerak2. tp kalau dia adalah batu, knapa bentuk dia mcm binatang?? then bila saya tgk signage kat sblh ni. baru lah faham.betul, ia adalah seekor binatang.

saya kan pegi bengkel last week. nak dijadikan cerita, partner yg sepatutnya pegi sama-sama dgn saya terpaksa tarik diri last minit. saya tak salahkan dia malah saya mengalakkan dia berehat di rumah. saya pun terpaksalah pegi bengkel tu sorg2 mewakili pejabat saya. dlm otak last2 minit tu terpikir sapalah yg bakal menemani saya di hotel nanti. pikir punya pikir, saya cuba mengajak anak2 saudara saya, Naja @ Nadia, mujurlah Naja sudi menemani saya.

saya bertolak ke shah alam pd Isnin 21/12, jam 2.30 ptg dan sampai disana jam 6 ptg. lps check-in.masuk bilik je terus baca Yasin. hahaha! mmg saya penakut ok.
jam 8.30 malam kakak dan abg pi berserta anak2 saudara saya tiba. Alhamdulillah. lega rasanya. maka 2 malam saya di sana saya ditemani oleh Naja, Syaza, Afif dan Ili. Alhamdulillah.

hari selasa lps bengkel, saya bwk anak2 saudara saya ke tmn tasik shah alam. saya bwk diorang masuk akuarium yg jual ikan tu. mmg bdk2 tu nampak excited, tgk byk ikan yg pelik2 kat situ.


budak2 ni kalau suruh posing, mmg takde hal punya lah.


kemudian saya biarkan kanak-kanak tu main kat playground tepi tasik tu. ramai lah org kat situ.

haha..saya tgk ramai org suka amik gambar kasut mcm ni,taktau apa motifnya. tp saya tgk kasut saya lah yg paling cantik.keh keh keh.

dan inilah Naja, form 4, yg sweet dan boleh jd sgt masam kalau dtg angin taufannya.

Syaza dan naja dgn 2 org budak mana ntah yg tak nak beralih tempat time kami nak bergambar.last2 amik gambar sekali jgk.



afif dan ili, yg sentiasa jd permata hati saya wpun saya sudah punya Nawal. mujur ada diorang yg boleh jd peneman saya di sana.

and lastly, ini ja satu2nya gambar yg saya ambil masa Bengkel. hehehehe..

ok, mcm mana keadaannya saya tanpa anak disisi?? sungguh, saya sgt2 rindukan dia. siap mimpi2 lagi.mujur ada gambar dan video nawal dlm henset. terubat jgk rindu.

alhamdulillah, nawal pun baik2 sj dlm jagaan Kak Pah (kakak suami). sepupu2nya pun rajin melayan dia. masa saya sampai Penang hari rabu jam 9 mlm, abg aleh jemput saya di pejabat dgn nawal sekali. nawal masa tu dah tidor dlm kereta, tp bila saya bg salam dan cium dahinya, dia buka mata dan terus senyum melihat saya. bahagianya rasa time tuh, hilang penat saya.

rupanya,takde lah teruk sgt tinggalkan anak. saya je yg poyo, risau terlebih2..

No comments:

Aidil Fitri 2017 ~ Part 3

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... walaupun dah berlalu sebulan lebih, saya tetap nak masukkan entry ni jugak. s...