Monday, 16 November 2009

:: sedihhh..sungguh sedih... ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

dah 5 hari.
5 hari.
bukan 2 hari.
5 hari ok!

Nawal tak menyusu badan.
dia menolak mentah2.
dihulur masa dia lapar, dia meronta.
dihulur masa dia kenyang, dia buat dek je.
dihulur masa dia mengantuk, dia geleng geleng geleng. (mcm lah dia tahu yg geleng = tak nak. dia tak tau lg makna geleng ok!)

maknanya, dah 5 hari saya rasa saya ibu yg tak bermakna......

sedih...
sungguh2 sedih...

tak sampai 5 bulan saya menyusukan nawal.

airmata dah bergenang ni...

7 comments:

ummi said...

na..nape nawal..adakah dia cuma tak nak nenen je ke or botol dia nak...hang kena investigate na...

1. klu dia mmg tak nak segala jenis susu..
a. mayb dia sakit perut ke
b. ....bla...bla

2. klu dia tak nak nenen but botol dia nak...
a. dia dah pandai rasa
b.or something wrong telah berlaku ngan nenennnya

RieNa said...

dia nak botol n puting. nenen je dia x nak. mungkin dia dah kenyang sgt dgn botolnya. maka nenen x bermakna lg..

:(

cik puan daun said...

nipple confusion kots.. perah susu badan bagi dalam botol.. kalau berterusan gitu.. silap-silap susu akan kurang..

RieNa said...

perah je lah yg mampu... :(

Thara said...

sabar lah ok kak riena. ade hikmah die tu. ada org penah bitau tiqah, breastfed babies tend to be more of a "clingy baby". mungkin nawal lebeh suke berdikari, tanak susahkan ummi die (wpun ummi die rela disusahkan kan :) ) tapi dont give up ok! cuba & cuba lagi offer ur milk pada nawal. pasal tiqah pon rasa, ni nipple confusion ni. pasal die senang minum dari botol, susu cepat je keluar.

RieNa said...

tak dinafikan, sejak nawal x menyusu bdn, dia lebih mudah diuruskan.dia tak mengada2, dia tak byk songeh.dia baik sgt.semua org bleh jg dia.dia pun senang dgn sapa2pun. tp itulah, kita dah takde keistimewaan, mcm cth ayat,

" bg kat ummi dia,dia nak nenen tu. org lain takleh buat apa dah kalau dia nak nenen ummi dia ja."

dah takde saat2 tu. skrg dia bleh lena dgn sapa2 pun.
hmmm..

shaliza said...

cool riena, jgn tension sgt,nnt akan efect kat susu producing.riena cuba bnykakn sesi pump susu...so w'pun dia takmo nenen atleast nawal still feed susu riena.InsyaAllah.

Aidil Fitri 2017 ~ Part 3

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... walaupun dah berlalu sebulan lebih, saya tetap nak masukkan entry ni jugak. s...