Tuesday, 17 November 2009

:: petua untuk sendawa ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

assalamualaikum acik-acik dan pacik-pacik!
hari ni nawal nak ajar mcm mana nak buat baby sendawa terutama lps menyusu atau baby kembung.
taktaulah berkesan ke tidak utk org lain as for me it's work!

selain dpt membuatkan nawal sendawa,ia juga 1 permainan yg sgt menyeronokkan!

ok, mula2 cari org yg gagah perkasa yg boleh angkat nawal.

model kali ini kita jemput Ayah Ngah aka Abang ummi yg nama Azman tuh.

mula-mula angkat baby ke atas dan letakkan perut baby di kepala org dewasa.


kemudian golek-golekkan kepala ke perut baby, selain ia membuatkan baby sendawa,ia juga membuatkan baby ketawa (sbb gelilah org golek2 kepala kat perut!tambah2 kalau kepala tu takde rambut mcm kepala ayahngah tu.hehe)


insya-allah, baby anda akan mudah sendawa, kalau dia tak sendawa pun mesti dia ketawa lah.

sekian saja info dr Nawal. jumpa lagi!

No comments:

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...