Tuesday, 3 November 2009

:: mcm2 cerita dlm 1 entry ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

Sakit perut ah. ni gara2 minum teh susu la nih.
hari ni kerja petang. byk nak cerita. kita start dr khamis lps lah.

Khamis - 29/10/09
Abg aleh jemput saya di opis jam 5.35 pm. sampai Butterworth kurg 10 minit jam 6pm. tak payah tunggu lama bas pun bergerak. Ma, saya dan nawal have a pleasant journey. walaupun lenguh meriba Nawal, tp syukur sbb dia tak meragam dan sgt baik dlm bas. ada makcik dan pakcik seat belakang berkenan sungguh dgn nawal, yg senyum lebar bila ditegur.

sampai jalan duta tepat jam 10 pm, kakak dan abg pi jemput utk pulang ke BBB.

Jumaat - 30/10/09
Plan asalnya nak gi jumpa Sarah hari ni,tp taktau jalan nak gi tmpat dia.nak ajak kak long dia ada exam hari ni jam 3 ptg plak tuh.kakak kata esok saja.then oklah. hari ni lepak rumah sj, makan tido makan tido.

Nawal mula meragam bila tiba petang. taktaulah kenapa. boring dok dlm umah kot. bila dibawa keluar,diam.bawak masuk umah,nangis.

malamnya, terasa yg badan nawal agak panas. tp rileks lg sbb bdn nawal selalu suam2. tp makin risau sbb panas makin kuat. semalaman nawal asyik merengek. saya langsung tak dpt tidor, sgt2 risaukan nawal.

Sabtu - 31/10/09
pg2 subuh, kakak dan abg pi bwk kami ke Pusat Rawatan Islam Az-Zahrah, jumpa doc. nawal demam kuat,suhu bdnnya 39.3! kasihan nawal. patutlah anak ummi ni tak boleh tidor. doc arahkan misi bg nawal sedut gas utk kurangkan kahak nawal (sbb nawal berbunyi bila bernafas), mandikan nawal dan bg nawal ubat ikut punggung. masa proses2 tu dibuat, nawal menangis kuat. saya pun nangis jgk. T__T. tak sampai hati tgk dia nangis mcm tu.

Nawal jarang menangis, bila dia menangis kuat mcm tu, saya jd sgt2 hiba.


(Nawal lepas diberi ubat dan dimandikan misi. dah tak menangis lagi. Good girl!)

blk dr klinik jam 7.30 pg. Nawal dah ok skit, blk rumah, tidorkan Nawal dgn saya sekali pun tidor jgk. Ma keluar shopping jubah2 (utk dijual) dgn kakak dan abg pi. masa inilah sepatutnya saya keluar jumpa sarah. tapi dah nawal tak sihat, tak sampai hati nak tinggal @ nak bwk dia.

sehingga petang, Nawal dah sihat. panas bdn pun dah turun byk. akceli, dah tak panas dah.

Alhamdulillah. lega sgt rasanya.

Ahad - 1/11/09
Disebabkan nawal dah sihat, saya memberanikan diri bwk nawal jalan2 ke Tesco Kajang (semestinyalah dgn kakak sekeluarga). org punyalah ramai mak aii. menyesal pulak bwk nawal. dok doa dlm hati moga nawal tak demam balik sbb bwk dia kuar jln2. tp alhamdulillah, Nawal ok sj. dia seronok bleh kuar amik angin. tak dapat jgk jumpa sarah sbb dia oncall. hmm..

ayahnya nawal sampai BBB jam 5 ptg, dgn abg man dan abg an. malamnya kakak ada tetamu yg dtg menziarahinya sebelum kakak berangakt ke mekah pg nanti. leka mendengar cerita Ustaz dr tabung haji tu, tak sedar dah jam 12 mlm. mata mengantuk sgt sgt sgt.


Isnin - 2/11/09.
Nawal kejut umminya jam 4.20 pagi, dah lewat ni nak bersiap hantar kakak ke Kelana Jaya.

bertolak dr rumah jam 5.20 pg, singgah solat subuh di RnR mana ntah taktau abg pi yg bwk, dan sampai di Kelana Jaya jam 6.01 pg. (gila detail Riena bg waktu) ya lah dah saya tgk jam kat dashboard time nak turun dr van abg pi.
nawal dan ummi masa singgah solat subuh.


Nawal dan Ibu.

kakak dan kawan-kawan sama2 petugas haji.

alhamdulillah, nawal tak meragam time ni wpun dia mengantuk teramat.


Ayah melayan Nawal mengantuk.
balik dr hantar kakak jam 8.15 am, nawal masuk je dlm van terus tido tak sedar dah walaupun saya korek hidung dia.

balik penang jam 12.45 tghari sampai umah jam 7.45 malam setelah meleret2 kot jalan, abg man yg bwk kereta saya tak tau napa dia suka meleret2 singgah mcm2 tempat.

Selasa - 3/11/2009
saya dah kembali bekerja. dan teringatkan kakak yg sudah sampai di tanah suci Mekah.

kakak, kerja baik2 ya..selamat bertugas dan selamat beribadah jgk. ops lupa, kerja pun ibadah jgk. :)

slmt mendoakan kami.

p/s : ada banyaaaakkkk lagi gambar, nanti lah saya upload kemudian.

5 comments:

HiDayah@GM said...

kesiannya nawal bila demam.sib baik dah sehat.

HZA said...

Alhamdulillah Nawal dah sihat. Demam sbb nak masuk new stage la tu.

kakak said...

Terima kasih Ina dengan cerita2 ini... ubat rindu untuk kakak. Rindu ma, ayah dan adik2 semua..

RieNa said...

dayah & hasni,
tu lah, mujur demam x lama. tak tau lah nak buleh apa.belek gusi takde lagi gigi. hehe

kakak,
jaga diri ya.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Aidil Fitri 2017 ~ Part 3

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... walaupun dah berlalu sebulan lebih, saya tetap nak masukkan entry ni jugak. s...