Friday, 23 October 2009

:: hari yg ceriaa~!! ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...



semalam saya cuti. bawak nawal check-up 4 bln di klinik. bkn kena cucuk pun, gi timBulleted Listbang je. bkn abg aleh takleh bwk sendiri, atau mintak tlg ma, tp sengaja nak bercuti main dgn Nawal.

Perkembangan Aisya Nawal di usia 4 bln :

:: beratnya dah 5 kg.alhamdulillah. wpun baby lain sebaya dia dah 7,8,9 kg dah. Nurse ckp graf BMI dia x cantik.emm..nak buat mcm mana ye..?takpalah,asalkan Nawal sihat.

:: panjang Nawal 61cm. yg ni mmglah,tgk ummi dia lah kan...

:: dah pandai meniarap dan berguling balik.alhamdulillah..

:: wuii..kalau dia gelak terkekeh2,riuh rendah jadinya. tp jarang sgt dia gelak kekeh2, hanya org tertentu sj yg boleh buat dia gelak camtu. saya pun kdg2 je berjaya buat dia gelak sakan. biasa dia senyum2 comel saja.

:: nawal sgt berminat dgn budak2 umor 7 thn ke bawah. kalau di agah oleh kanak2 nih, dia gelak tak hengat.

:: tak boleh duduk sorg tak nmpk sapa2 dekat dgn dia, dia akan merengek manja. cukuplah kalau Humaira yg 2 thn tu dok sebelah dia, dia dah ok dah. cukup utk dia rasa tak berseorangan.

ok, takat tu je kot update pasal Nawal.

-------------------------------------------------------------------------------------

ptg kemarin jgk, saya gi dating dgn abg aleh tgk crita Papadom. Nawal tinggal jap kat maklang selama 3 jam setgh. hehe. sekali sekala nawal kasi can aarr~!

best crita Papadom nih.


saya tanya abg aleh,"kalau ditakdirkan na takdak esok, abg bleh jaga anak kita?"

dia diam, dia cuma renung saya dalam2. saya nmpk mata dia berkaca.

5 comments:

Anonymous said...

mmg best citer tu.. pijah pun tanye soklan same gak..

RieNa said...

abih tu husben jwb ape pijah?nak gak tau.

Thara said...
This comment has been removed by the author.
Thara said...

nawal dah pandai berguling, best nya!

aydein still berusaha nak berguling dgn consistentnya. kadang2 pusing, kadang2 tak! kalau dah tak dpt pusing, die merengek mintak tolong haha. mak ckp mungkin psl die berat sket tu yg susah sket nk pusing badan kot hehe. tapi tiqah salu bitau die "eyp, jgn malas malas. cuba lagi!" :P

tapi babies kita sama lah. kalau toddlers under 7 of age agah dia, cepat je die gelak. kalau kita nak kasik die gelak sampai berpeluh2 pon, die cuma balas senyum lebor je. haihs. :P

RieNa said...

nawal berguling blk sekali 2 je, takdelah lincah sgt. wpun bdn dia ringan je.

a'ah, kita punya lah usaha nk bg dia gelak, dia kasik senyum je. hmm..senyum pun jadik lah.. :)

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...