Tuesday, 27 October 2009

:: Good Nite.. ::. ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...



biasanya, dalam jam 7.30 - 8 mlm, Nawal dah kurang feel nak main2 lagi.
Nawal dah nak tidur.
mengantuklah.
lepas Nawal dah kenyang, mata dah kuyu, ummi letak nawal atas tilam dan bacakan doa.
tepuk2 skit..then..nawal dah lelap...

mcm tu lah setiap malam.

11 comments:

p.i.n.a.t. said...

ala comel die peluk kuci..*eh kuci kn name bear tu?*

RieNa said...

kucikucikuciku. ok. sebut dgn jelas dan terang. hahaha

cik puan daun said...

ya ampun.. best nyer,.. senang aje nak tidurkan dia..

iqbal pun baru-baru ni senang nak ditidurkan.. kalau dak.. masa nak tidur mmg nak candu aje.. ehehehe

RieNa said...

nawal pun dah puas candu lah tu yg senang tido tuh..

ayahnya ckp ummi ada ubat tidor yg paling mujarab utk nawal. hahaha

sarah said...

best nya senang tidoq..Uwais plak bila kul 9 dah x nak dok kat depan main,dah nak ajak msk bilik...lg x msk merengek jer.ingat msk bilik nak lena la tapi idaknya..nak bekubang atas toto dia.bila dah penat bagi susu, ingt dah nak tidoq la tp countinue merangkak komando lg...makan main makan main sampai last sekali dah mengantuk sgt tidoq ngan sendirinya.time tu posisi tiduq dah x menentu kdg posisi merangkak komando pun layan jer.semakin lasak.take sejam @ lebih nak tidoq kan dia kdg sarah yg tertidoq dulu n hubby yg tunggu dia main2

RieNa said...

hehe, nawal pun masa ke dpn ke dpn ni kita taktaulah lg kan.time dia makin aktif nanti.moga2 masih senang utk ditidurkan jgk lah.

tp,itulah cabaran dan kenikmatan dlm membesarkan anak2. kan?

Thara said...

ehh. awal nawal tido. aydein kalau ikutkan dia sampai pkl 12pm pon kadang takmau tido lagi. haihs. nawal tido awal, bangun pon awal ke?

RieNa said...

time subuh dia bgn lah. dia mudah jaga waktu pg. buka lampu je dia dah celik mata.(kdg2 kena bersiap dlm gelap sbb tak nak dia terjaga.)

waktu biasa dia bgn pukul 5.30 ke atas. time to change diapers @ minum susu @ dia nak berak.suka hati dia lah nk yg mana 1.

dia kan nak kena ikut ummi naik kereta gi umah mak lang.
dia main2 sat dlm sejam setgh pastu dia tido balik.

Thara said...

ooh wow. habes kak riena kuar umah pi keje pukul bape? pkl 6.30am dah kuar kot eh?

ana said...

emm tomei dia tido'..salam kenal

RieNa said...

tiqah, k riena kuar umah dlm jam 6.50 - 7 pg. sempat lah main2 dgn dia jap sblm kuar umah.kalau dia bgn lmbt nnti x sempat main. elok jgk dia bgn awal.

hai ana!! slmt berkenalan! trima kasih sudi singgah. :)

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...