Wednesday, 30 September 2009

:: lagi gambar raya ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

aduhhh..letihnya upload gambar...nawal too tired to make a story telling, so she passed to me to continue the raya story ..


mcm sebelum ni, kita mulakan dgn gambar family kecil ni.

konon nak serba pink kan..jadik lah setakat tu..abg aleh pakai baju melayu buruk je,dah tu butang baju hilang plak tuh. adei..last minit baru tgk. mana nak cekau butang baju melayu pagi2 hari, di hari raya plak tuh. pastu mula lah abg aleh ulang dialog P Ramlee dlm Madu Tiga,
" butang baju melayu aku mana Pah???"

Pah ada kat Sungai Bakau. Pi tanya dia.

Nawal dan Abg An aka Ayah Cik.: raya tahun ni abg an takde, blk kelantan dgn ma semua kan. sbb tu thn ni takde gambar raya ramai2 1 family. serba kekurangan lah. thn dpn jgn lah diorang ni blk raya sana lg. tak best betul rasanya. gambar kami dgn ma pun takde. gambar ni amik kemarin, nawal pun dah malas pakai baju raya.

nawal ni suka benar bersembang dgn ayahcik nya. selalu kalau dia moody,malas nak sembang, bila ayah cik agah je, terus sengih2, gelak kuat2, buat mcm2 bunyi. istimewa benar ayahciknya ni pada Nawal.

abg an dah pandai dukung baby, lps ni boleh kawen la ye!







Nawal dan Ayah saya aka Tok Ayah : kebetulan, Tok ayah pun pakai pink jgk pg raya hari tu. walaupun ayah tak berapa sihat tp dia masih semangat utk bermain dgn cucu. mujur nawal tak nangis atas ribaan ayah. pandai pulak dia gelak2 sembang dgn Tok Ayahnya.



Nawal & sepupu2nya, Naja & Nadia : anak2 dara ni kemain lg melawa. cantik betul. dah besar panjang anak2 saudara saya. Naja dah 16 tahun dan Nadia, 15 tahun.

rasanya, takat tu je kot gambar raya thn ni. serba kurang lah. gambar dgn ma takde,dgn mak mentua takde, dgn anak2 saudara ramai2 takde, dgn adik beradik takde jgk. haihs!!

tahun depan nak kena bg complete semua. azam raya thn depan. haha!

No comments:

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...