Wednesday, 1 July 2009

:: berpantang hari ke 8 ::

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani..

adeh..seminggu tinggal blog, mcm dah tak reti nak tulih apa.
rindu nak gi keje..
rindu nak bueh2,lasak2 mcm selalu..
rindu nak mkn mcm2..

tapi semua rindu2 tu boleh di tahan dan di lawan..
kerana..
bersama saya seorg puteri yg sempurna, comel dan menyejukkan hati..
(aahh..saya jgk spt ibu2 lain yg suka memuji anak sendiri..tak bleh blahh..)

saya bersalin secara caesarian, setelah kuar tanda darah dan air ketuban, pintu rahim hanya terbuka takat 4 cm, saya dah 7 jam bertarung dgn kesakitan,akhirnya doc memutuskan yg saya kena operate kerana jantung baby semakin lemah..

alhamdulillah, semua dlm keadaan baik..Aisyah Nawal ada kuning skit, tp dah under control..saya berusaha utk mengatasi mslh penyusuan susu bdn (susu kurang dll mslh), moga Allah permudahkan.

rupa nawal, ramai yg ckp macam ayahnya, sepet dan hidung kembang. tak kisahlah, itu kan anak mat salleh. haha!

bwh ni gambar2 Aisyah Nawal - Aisyah (kehidupan), Nawal (anugerah). Aisyah tu nama dipilih ayahnya, dan saya sukakan Nawal, simple and sweet.

so, mari berkenalan dgn Nawal!

- Nawal 1st day kat hospital.


Nawal pakai sunglass sebelum kena jemur bwh lampu.


nawal di rumah.






cukuplaa takat tu, nanti ummi senang2 nanti update lg. ni pun takleh duduk lama.








12 comments:

HiDayah said...

betoila riena,muka nawal mcm ayah dia...baru beberapa harikan..nawal nampak semangat..sure panjang mcm mak dia nnt.hehe

MaMaMi said...

Salam riena,

Masyallah, akak xtau pon riena dh bersalin. Tahniah ye dik. Semoga bby dan ummi sihat hendaknya. Selamat berpantang, jgn lasak sgt. Akak faham sgt klu ceaserian ni, bknnya bleh lasak². Take good care.

tuchin said...

cutenyerrrrr, tahniah akak sekali gik, hope akak n baby ok.

hasni said...

alhamdulillah...

Memang Nawal mcm salleh la...especially tang hidung...
tak kisah la mcm mn pun aslkan dia membesar menjadi anak yang solehah.

cik puan daun said...

tak pasti muka sapa.. tapi segalanya boleh berubah.. :P

comel sangat occay.. baby girl mmg sangat seronok.. banyak baju baby cantik2.. jeles jeles..

jangan lasak2 ek? memang boring berpantang .. tapi lepas settle rasa lega sangat2.. :)

USTAZAH-ENGINEER said...

wah, tak sabarnya saya nak menimang cahaya mata...

bimbang pun ada juga, macam2 feel. Tapi masih belum ada rezeki. Maklumla, baru sebulan kahwin

Semoga berjaya menjadi ibu yang mithali dan mendidik ana yg soleh

PoOhEm0 said...

tahniah yek achik....
hihihihi

mak su kami pon bersalin gak...
xsalah sama or awal sehari dua kot....
hihihi

btw chomel sungguh...
macam ummi dier..
hihihi

Thara said...

congrats kak riena! hebatlah. baru 8 hari tp dah kuat nak blog! haha. tiqah lepas 3 minggu baru nak capai laptop ni. :P

kak riena kena cuba jugak bfeeding ok! try position laying-down tu. dont worry abt susu tak byk. the more u get her to ur breast, the more milk u will produce. so sebyk yg mungkin, selalu2 kan bfeeding tau.

hows life being a mama? :P baby thara kuat gilaaaa nyusu. almost 24/7 - extremely exhausting! baby (aydein) tido kurang gila, tak mcm most babies sampai kurus dah tiqah ni, tapayah carik pil pelansing :P

anyhu. congrats again on ur new bundle of joy, and perhaps, nanti bole kita hangout cite-cite psl baby! :P

ps : tiqah pon dah kemaruk nk mkn kuey teow. mak ckp tak bole mkn kuey teow masa pantang. HAIHS. 9 more days to go!

famia said...

alhamdulillah.
tahniah ek.

comellah.

nama Nawal pulak itu.
gila best!

shaliza said...

Alhamdulillah...
Aishah Nawal...comel nama pun cantik...panggil nawal ya?
Tahniah utk Riena & suami.

chugie said...

Salam kenal..
Cute baby awak.. sedang berpantang ye, banyak kn rehat ye..

zai said...

tahniah riena...
comeynyaaaaaaaa...geram..rs nk geget2...erkkk...mak dia mrh nti...hik3..

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...