Monday, 22 June 2009

:: rasa mcm tak nak tgk gambar sendiri ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...



saya dgn kwn2 opis, kitorang ada family day sabtu lps. semua pakai baju kuning,saya je tidak. sbb apa?? tak muat lah. ketat kat perut.

anak dan ibu. ma temankan saya gi family day tu, dr pg sampai kul 2 petang. pastu saya teman ma pulak kat kedai. ma buat kerja. saya?? tidor. sungguh bertuah. hahahahaha!!

gambar di atas dan dibawah ni, ma dan saya dan abg an jln2 di tasek mengkuang. exercise yg baik utk ibu mengandung. dan saya hanya jumpa 2 org je ibu mengandung yg exercise kat situ. saya dan sorang chinese lady.

dan ini , gambar kucing peliharaan ma. ma nangis bila anak kucing yg kanan sekali tu (yg tompok putih tu) mati dilanggar kereta abg lan. abg lan tak sengaja, tp marah ma kat abg lan seminggu tak abih lg.

dan kemarin, sekor lg mati (yg kiri sekali,kurus tu) mati terberak-berak. sakit agaknya. dr awal mmg nmpk tak sehat dah kucing tu. sekali lg ma sedih. tp sbb kucing tu mati sakit,ma takdela nangis, dan takdela marah sape2.

skrg tinggal 2 ajelah kucing ma. si ibu dan anak tgh. moga pjg umor. sian ma kalau dua ekor ni mati jgk.

dahla, perut rasa keras semacam.

4 comments:

p.i.n.a.t. said...

ank kuceng kt umah ni ade lg 5 ekor..
nak??

sarah said...

wah besaq gak perut riena..sarah time pregnant tu perut x nampak sgt.rasanya ms kat hospital tu perut sarah lah yg paling kecik sampai nurse asyik tanya dah berapa bulan nie perut comei jer...hahaha tp dekat minggu2 terakhir dia membesar dgn mendadak smpai nak jalan pun dah heret kaki.pernah la doktor tegur napa jalan mcm 2,sakit ker n dgn pantasnya mengiyakan tapi doktor kata sakit kat cabang paha bukan tanda sakit nak bersalin...baby dah turun bwh katanya.ramai gak doktor dok tnya napa jalan mcm 2..sarah kan under kes uri bawah so bila ada tanda sakit2 depa pun cepat jer tanya n respon takut tumpah darah depa x dan nak c-zer.take care yer

ummuafif said...

Semoga Ina selamat bersalin... tak sabar nak tunggu anak sedara yang ke 7. Ingat Allah banyak2

pija said...

kak rina...nnt kembali balik bentuk asal..hehe..take care ok!

Aidil Fitri 2017 ~ Part 3

Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani... walaupun dah berlalu sebulan lebih, saya tetap nak masukkan entry ni jugak. s...