Monday, 30 March 2009

:: sila tutup lampu ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

hari sabtu, pulang ke rumah kg petani.
mcm biasalah, weekend adalah hari bersama bonda tercinta, kalau tak sabtu, hari ahad.
ptg tu ma kalut je memasak. saya yg menolong ni pun turut sama jd kelam kabut.
ma ckp "cepat, nanti tak sempat makan sebelum 8.30."

saya naik heran. abg an pun heran. abah pun.

oohh, rupanya ma pun prihatin pasal Earth Hour tu..yg kena tutup lampu jam 8.30 - 9.30 malam tu..

saya ckp, ''alaa..tutup lampu tang lain sudahla, tang dapuq ni kita bukak laa..takkan nk makan dgn lilin kot..tak nampak lauk ni..kang tercekik kepala udang ni.."

ma cakap tak boleh.nanti ma rasa bersalah sbb tak turut sama menyertai kempen tu.

tp sempat jgk mkn lps maghrib, siap kemas meja,basuh pinggan jam 8.27. terus tutup lampu semua.berbual dgn ma dlm gelap.syok jgk..

abg lan hantar sms , ''humaira dalam gelap pun dok jalan merata..bahaya betui..nk kena buka lampu jgk."

kalau Earth Hour ni boleh buat tiap2 tahun kan bagus. tiap2 bulan lg bagus. eh,tiap2 minggu lagiiii bagus..

lagi jimat bil elektrik kat umah saya tu yg tiap2 bulan cuma RM3.75 sen. keh keh keh

8 comments:

hasni said...

bil letrik 3.75...biar betul riena...

takkan ko tak pakai peti sejuk, washing machine, lampu n kipas....tv lagik...biaq betui

RieNa said...

hehe. itu secara puratanya sj..sbb kdg2 rm5 lebih, kdg2 rm1 lebih, dan bulan lps rm-2.70. sampai negatif tu!!

betul, aku tak tipu!

rumah aku kecik comel je, lampu kalimantang cuma 5. kipas siling 1, kipas meja 1, ada peti ais, mesin basuh, tv, sterika, charger, cerek elektrik,periuk nasik elektrik.

itu sj.

hasni said...

hahahahah...semuo ko nak list ekkk...

tp mmg susah nak percaya la weiiii klau ko ader semuo bnda elektrik basic tu tp ko nyer bil kureng 5 ringgit...mmg susah otak aku nak terima...adekah TNB pilih kasih...hahahahahaha...

bil rumah aku skrg pun busuk2 90 ringgit...dulu duk 2 org dlm RM40...tp sekarang sejak ado si kecik tu bil mahal skit..mana tak mahal dia bgun tido pun dh kul 9-10, kdg2 terlajak smpai kul 11...so aircond pun akan di off hnya bila dia keluar dr bilik...then tgh ari dgn dia layan tv lagi...adoiiiiiii

tp serius, aku stil tak percaya bil rumah ko smpai mcm tu...

TNB should do sumtin....hahahahaha

RieNa said...

oih, jeles laa ni!!
kamu pakai aircond,padanlaa....

aku pakai kipas meja saiz kecik je...

nak jimat kalu, pakai kipas laa wei..hahahaha!

hasni said...

oittt riena...even ko guna kipas pun mmg tak logik bil kurang dr 10 ringgit...baik ko check meter ko. member laki aku dulu pun sama kes mcm ko...bile letrik dlm 4 5 ringgit...tup2 meter dia yg problem...ape lagi one day dpt bil from TNB..dia kena charge smpai 5 angka. apa pun baik ko check.

RieNa said...

tak, mmg logik. sbb rumah aku kecik..tlglaa paham....

org tnb dah cek dah..takde apa yg tak kena....

RieNa said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

he style has lived much longer than its Abercrombie clothing counterparts from the 1980s; it may be because of its relatively abercrombie Jeans inoffensive style or because people just love Abercrombie Pants animals, but it's less frowned upon.Today you can find high quality blanket and sheet Abercrombie Tees sets in a cheetah print. These are common enough that you could even go to a department store and find them, Abercrombie Shorts so you should have no problem finding cheetah printed sheets and blankets if they are what you are looking for. These can be a great accent to a more contemporary home theme Abercrombie Sweaters , though obviously are not great for homes that are more conservatively or classically decorated. Curtains that have this type of pattern are more difficult to come by.

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...