Tuesday, 16 December 2008

:: Rest lahhh.. ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

saya dinasihatkan untuk rest in bed buat beberapa hari.
seminggu lah kalau boleh.

tau tak rest in bed itu apa maknanya???

kena tido baring aje memanjang!!

Oh Tuhan Ya Rabbi..kuatkan diriku,imanku, jiwaku,fizikalku,rahimku,anakku..
amin.....

tolong amin kan utk saya jgk.. :(

10 comments:

hasni said...

riena...knp mu kena tido baring tido baring...ada problem ker?? aku doakan mu n kandungan mu dilindungi Allah

RieNa said...

aku bleeding last saturday.
tp baby ok,sehat lg.

thanx hasni.amin...

hasni said...

ya Allah..ye ker riena. mu sabar n doa pd Allah. jgn bergerak aktif sgt..jgn risau sgt..insyaAllah semuanya selamat..make sure mu rest.

Anonymous said...

banyak2 rehat na...kwn aku 1st 3month asyik bleding jer mcm mai period,org tua2 panggil bunting harimau.rehat byk2 and bykkan berdoa

U kNoW wHo iS Me.. said...

adoiiii...

na ni aktif sgt kot...dia tak reti duk diam....

baring jer tau........

Thara said...

kak riena pls take care of urself. jgn dok sonok gerak sana sini dah. dok DIAM DIAM ok. bykkan berehat. baring byk2. tido byk2. dudok byk2. org kata malas pon takpa. janji baby ok. tau! tiqah doakan kak riena & baby sehat. amin. :)

Anonymous said...

Salam RIna..

Kami pun doakan kesihatan hang dan baby..

Dulu kakak Ana bleeding juga, uri rendah, kena masuk wad... Dr nasihatkan suruh rehat, Alhamdulillah semuanya selamat.

Mudah-mudahan semuanya Ok.

- paklah@Notts -

RieNa said...

itulah..uri rendah..

trma kasih semua..
sokongan dan nasihat kalian buat saya lebih kuat.

cik puan daun said...

Same goes with me. Kena CRIB bila bleeding. First 4 month je gitu, tapi kena hati-hati ek? Jangan angkat berat dan lasak-lasak sangat. Jalan lemah gemalai. Suckss sangat tapi itulah precaution yang kena buat. Sebab bleeding tu takder ubat, (kecuali pi doktor swasta.. dia akan bagi hormon untuk kuatkan rahim). Take care ok???

RieNa said...

huh, betul.
mmg rimas bila kena jln ayu bak pengantin @ org berpantang sedangkan asalnya jenis yg jln laju tak sopan lansung.

tp nak buat mcm mana.
berkorbanlah.

Langkawi 2017

Bulan 7, lps raya hari tu. Saya rasa nakk sgt p bercuti. Saya sorg. Tanpa anak2. Tp takkan bolehlaa nak tinggal anis nuha, sbb masih menyusu...