Posts

Showing posts from August, 2008

:: tak tertahan lagi ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

saya ada tabiat buruk tau.
tabiatnya : kalau saya mengantuk,takleh buat apa dah.
saya mesti tido.saya sanggup tangguhkan makan,sanggup kena marah dgn Ma,
asalkan saya dpt tido.

dan skrg ni, jam baru 10.34 am, dan saya taktau nape saya mengantuk sgt sgt sgt.
saya terlelap di kaunter!
mujur takde student yg tegur saya..

iskk..tak bleh jd ni..
saya mesti carik jln!

:: sisa-sisa cuti ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

hari ni last day saya cuti MC.
saya ikut abg aleh dtg kedai.
bosan seyy dok melangut tgk tibi ja kat umah.

mujur ada cc sebelah kedai abg aleh.
boleh gak dok bertenet.

Ili dah blk bangi,beserta dgn ibu ayah dia lah.
rindunya kat dia yg becok tu..

saya : ili,besar esok nak jd ape??angkasawan ke??
ili : tak nak tak nak..adik nk jd cikgu.. cikgu yg garang.
saya : nape cikgu yg garang?cikgu saja takleh ke??
ili : tak nak. cikgu garang la best.

sukati adik lahhhh.....

--------------------------------------------------

akhirnya, DSAI menang selesa di parlimen Ptg Pauh. kasihan pd team Bn yg bertungkus lumus..takpe,cuba lg 5 thn nnti ya! ;)

si cikgu men yg update saya mlm tu.dia kan jd -tukang kira undi-
saya plak yg dok jd CNN wpun masa tu saya dah blk ke Lahar Yooi yg sunyi sepi tanpa keriuhan.

:: friendship ::

Image
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

2 hari sebelum kejadian yg memilukan itu,

saya gi kenduri adik sarah , thara nur atiqah kat kompleks sukan kepala batas.

(nape nama Sarah kerap sgt dlm entry saya 2,3 hari ni??kalaulaa dia tau ni..hmmm...)

dah janji nak jumpa ilyia jgk kat sana..

saya,ilyia,sarah - kami sgt akrab dr usia 13 thn..sampai skrg.alhamdulillah.

(abaikan saya dgn sarah yg tembam,tgk ilyia yg maintain kurus..huhuhu)


:: 25 Ogos ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

sedih jgk,bila saya kena removekan due date baby saya tu..
tapi takpelaa..nanti2 boleh buat lagi baby ticker tu kan??
moga Allah murahkan rezeki kami suami isteri..amin...
terima kaseh byk2 pd kalian yg mendoakan saya..saya amat2 menghargainya..

oh ya..jumaat 29hb nanti saya akan mula bertugas..sonoknyaa!! terbayang2 je meja saya mesti penuh dgn kerja2 tertangguh..huh..hadapi dgn senyuman, riena.. (",)

saya update blog ni guna labtop kakak saya, dia dgn abg ipar blk mengundi,menunaikan tanggungjwb dorang.

iskk..ada helikopter dok merayau2 kat kg saya yg tercinta ni..apa yg dorang tgk ye...

25 Ogos 2008
tarikh ni spesel utk saya..
sbb tarikh ni merupakan hari lahir 2 insan kesayangan saya..

Ma...
selamat hari lahir, wahai bonda tercinta..
semoga Allah beri kesihatan yang baik dan kebahagiaan yang berpanjangan...
Ya Allah, kau ampunilah dosa ibuku,dan kasihanilah dia seperti mana ibuku mengasihi ku dr kecil hingga dewasa..amin...

juga b…

:: Saya yg terkini ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

Rindunyaa nak mengarang!!

Tau tak..berkurung aka berpantang 2 minggu di rumah,bknlah sesuatu yg indah,melainkan kalau anda ditemani anak kecil disisi anda…huhuhu..

Ok2,saya tak nak sedih2..saya ok..i’m fine..i’m happy..saya masih disayangi suami dan keluarga..tambah2 mak mertua saya..hehe..nanti saya cite.

Thanx to ifah @ kak long, saya yg suruh dia tulis entry sblm ni,mana laa tau kot2 ada yg tertanya2 pasal saya kan…ngeh ngeh ngeh..perasannn…

Apa yg jd kat saya sebenarnya..???

Awal2 pregnant dulu...

Sebulan lebih lps kawen,saya ada bleeding skit,saya ingat saya period,tp tidak.saya buat UPT,resultnya +ve. Saya gi klinik,test sekali lg,pun +ve jgk, saya dptkan vitamin,then baru bleeding saya tu stop.masa tu kandungan saya berusia 5-6 minggu.

Keadaan normal,saya tak alami alahan yg teruk,makan berselera mcm biasa,Cuma saya masih lasak,mcm biasa jgk.saya drive,saya angkat fail2 berat,saya buat kerja rumah, saya buat sbb saya r…

pengumuman!!!!

Image
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

untuk pengetahuan semua...

acik skrg dkt hospital..bercuti 3 hari 2 malam kat wad..

akceli...acik keguguran..baby x ckup kuat untuk teruskan hidup...
so,acik terpaksa buat D&C.

acik akn MC selama 2 minggu..

insyaAllah..nanti acik sehat..she will update this blog...
please pray for them husband and wife...

penyampai berita;
anak sedara acik a.k.a cik pinat..

:: Afif Ili (part 2) ::

Image
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...


saya dan Ma..ya,ya..saya tahu..ma lagi comel dr saya..saya mengaku..hik hik hik...


pandai ili buat2 tido...





sesi main2 dgn abg cik dan adik ili..buat saya hepi sesgtnya...

:: Afif Ili ::

Image
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

hari tu kan,saya ada ckp yg saya nak gi Bangi umah kakak saya..
nak gi main2 dgn Afif dan ILi..
jd berangkatlah saya dan Ma naik bas ke bangi 25hb,malam..
bersungguh2 Ma packing buah2 mcm manggis,durian,rambutan utk anak,menantu dan cucunya kat sana..
Mak pun kirim buah manggis,dgn belacan dan asam keping jgk.

dan ini laa Ili Athirah.


dan ini abg cik Afif Safwan. bersungguh2 dia mkn buah manggis.

birthday adik Ili jatuh pada 1 Ogos,tp saya advancekan sambutannya,hadiahkan jam utk dia dan belikan kek yg tak seberapa ni utk dia.



selamat hari lahir yg ke 6 tahun Ili..
Ili dah besar..dan nak masuk sekolah..
dah nak pakai baju sekolah putih dan kain biru...
jadi adik tak boleh nangis2 lagi,tak boleh asyik merajuk aje..
kena rajin solat dan mengaji..
semoga adik Ili jadi anak yg baik utk ibu dan ayah..ameeennnnn....

p/s : lagi ucapan utk adik Ili oleh Ibu
dan kak longnya.