Posts

Showing posts from July, 2008

:: kasihan adik saya.. ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

saya kan, ada 3 org adik..
semua pompuan, comel2 dan bijak2..

yg 1st , Mizah, @ kak mijah.
lulusan UUM,skrg jd peg pemantau harga.(kalau ada brg naik,saya cpt2 repot kat dia.hahaha)
pandai memasak,mengemas dan sgt bertanggungjawab.

yg 2nd, Dayah @ adik.
student TESL UIAM, last year dah kot.
x-student Irshad mcm saya dan kakak saya.
becok..pun mcm saya dan kakak saya.hehehehe

dan lastly, Khairani @ Nome @ Makcik wangi/makcik kecik.
pendiamlah sgtnya. pun x-student irshad jgk.
saya pernah cerita pasal dia kat sini.

apa yg saya nak crita ialah psl Khairani.
dia kan dpt amazing result masa SPM hari tu.
Alhamdulillah,dia dapat pelbagai tawaran sambung belajar.
UIAM,UTP,UiTM,Maktab Perguruan.
akhirnya dia memilih utk sambung belajar dgn biasiswa dari JPA.
dia akan ke U.K 2 tahun lg.
(Pak Lah,hang ada lg ka kat UK 2 thn lg???)

skrg khairani amik A-level kat Cempaka International School,Cheras. Course Science.
(kakak,betulkan ina kalau ina salah.)
dan di…

:: alamak!! ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

Pagi ni bangun awal bersiap2 seperti biasa..
masa sarungkan kain kurung saya,
tiba2...
alamak!! ketatnya,susahnya nak kancingkan..
tapi mujurlah masih boleh dizip..

isk isk isk..
nampaknya,perut saya dah mula membesarkan diri...

:: mendung.. ::

Image
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

hari ni rasa tak best lahh..
rasa mendung..
cuaca disini mmg mendung,hujan..
hati saya pun rasa mcm tu..
rasa lemah,rasa mengantuk,rasa malas..
huwarghh..rasa nak tido je..

saya keje petang hari ni.
balik nanti pukul 10 mlm..uwaa..lambatnyaa lagi....
ni dok jg kaunter plak...lagiklaaa boring..takleh nak chatting..huhuhu..

tak sabarnya tunggu jumaat.
nak gi Bangi.
main2 dengan Abg Chik Afif & adik Ili.

:: tak lalu ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

tekak saya dah pandai skrg.
dah pandai mengada2.
dah tak berapa lalu banyak benda.
dan akan makan jenis2 yg tertentu sahaja.

saya tak lalu lauk kari/gulai.
asam pedas,masak lemak ok skit.
kalau lauk singgang ikan lg best.
mkn dgn budu + durian.fuhhh!!!
tp..tu boleh mkn kalau saya blk umah ma saja..
kat umah sendiri,takde lauk tu..depa (baca : abg aleh dan mak) org penang..asyik makan gulai saja..
tekak saya dah 'kelantanese' ni...
ataupun bila dtg time mengada giler,saya nak mkn western.ciken cop,spagetti atau sekurg2nya kentang putar KFC tu...ohh..mengadanya saya!!!

sbb tu saya kerap g mkn nasik umah ma,sbb umah ma je ada budu.hihihihi..blk keja,mkn kat kg petani,pastu blk lahaq yooi,buat2 tak lalu.pd hal dah kenyang.

buruknya perangai saya..tak2,saya tak sengaja nk buat mcm ni..dia dtg sendiri..jgnlaa salahkan saya..

nampaknya,saya kena cilok sebotol budu bwk blk lahaq yooi.

:: suka! suka! ::

Image
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

hari ni kan, saya kena dtg keje walaupun hari sabtu.
ada gotong royong 5S.
tak suke tau..takleh nak tido lama2 sket..

tp takpelaa..
saya dtg jgk..
sampai je lot parking,
tgk ada 7-8 lot parking yg disediakan khas utk staf yg mengandung.
lebih dekat dgn bangunan,jd tak payah jln kaki jauh2..
sukanya sayaaaa!!

isnin ini dan hari2 seterusnya,
saya kena dtg keje cpt2,awal2..
nak berebutkan parking itu..
khabarnya staff UiTM yg mengandung bleh thn jgk ramainyaa..
saya kena bersaing dgn ibu2 mengandung yg lain utk dptkan parking dekat itu!!



hahahahahahahahaha!! (gelak jahat.)

:: tak suka akan rasa ini ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

akceli,saya ok je wpun baby saya dlm perut dah dekat 2 bln.
masih cergas,masih lasak, spt biasanya.alhamdulillah..

cumanya, saya sgt sensitif.

and lately,saya suka nangis sorang2..
kepelikan kan????

hmm..i just miss my asben yg sibuk giler gaban itu..huhuhuhu..
dah lama kitorang tak jln-jln..
makan2..
ronda2...
kedai abg aleh tu,dah mcm bini no 1 dia pulak...

sabarlah wahai Riena...

ma, jom p KL..lepak dgn adik ILi pun best jgk.

:: Tiba-tiba je rindu. ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

sblm blk keje mlm ni, (hari ni saya shift petang)
saya ym kejap dgn kak long ifah.
adalaa dlm 3 minit.

abih je,saya rasa sedih.
tiba2 je bergenang air mata.
saya rindu anak saudara saya yg sorang ni.
saya rasa dia makin jauh dgn saya sejak2 dia dah 'dewasa' ni...

Ya Allah,
lindungi dan rahmatilah anak2 saudaraku dari segala kejahatan dan keburukan...
amin...

:: mcm-mcm laahhh..::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

kalau org lain kan..
bila peknen mulaa laa nk muntah2..nak pening2..
ya..same goes to me..
tp org lain muntah lps mkn..
saya nak muntah bila tak dpt mkn..
hahahahahaha...

jd, saya tak boleh biarkan perut saya lapar..
nanti mula laa saya pening, saya rasa loya, dan saya nak uweek....
tp nak uwek pun tak bolehlaa sbb saya lapar..
jd saya kena makan..
bila lps mkn,semua pening,loya dan nak uwek saya itu pun.. - hilang -.

dan bayangkan..
kalau keadaan ni berterusan...
mcm mana laa keadaan saya 7 bulan dr skrg????????

ohhh..tidakkk!!!!

:: Sabtu yang bahagia.. ::

Image
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

Dlm ke'pening'an dan ke'loya'an yg saya alami, tidak menghalang saya utk menyertai Sarah n Sumi ke rumah bapak angkat Sarah di Jitra,Kedah sabtu lps. saya pernah dtg sini 2 thn lps..ada,saya pernah cerita kat sini. Abg aleh saya takde halangan,dia ok je,tp berguni2 jgk laa pesanan dia kat saya..maklumlah,isterinya ni kan 'bueh' skit..hehehehe...

C-fah dan Wani pun pegi jgk. Wani drive dgn kancil comelnya.so berkonvoilah kelisa sarah dan kancil wani menuju ke Jitra. time ni saya tak leh nak snap gambar sbb camera saya tetiba hang. buh bateri energizer terus jammed. buh bateri eveready baru ok,tu pun 2 jam lepas tu.

kami bertolak jam 9.30 pg,sampai jam 11.15 lbh kurang. sampai2 je Ayah Lan jamu kitorang dgn durian dan rambutan. time ni semua lupa nak snap gambar sbb syok dpt melantak durian.
tgk,sarah dah siap tukar pakai kain batik lg.

pastu kami di hidang dgn mkn tengahari pulak..alamak,time ni ada pic bes…

:: sensitif.. ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

tertekan.
mudah terasa.
sedih.
skit2 nak nangis.

kenapa saya harus begini????????

takkan sbb membawak budak kot.

rasanya dari dulu-kala lg saya ni mmg penyedih orgnya.

eei..geramlah!!!

:: Aiii, Cik lg..?? ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

tak sangka..
masih ada lg student2 ni yang panggil saya 'cik'...
masih rupa gadis kah saya ini..?????
hahahahahaha....

tgklaaa lg 4,5 6 bulan, adakah saya masih layak digelar "cik" ....

keh keh keh keh~!!!!!

:: Pelik laaa ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

saya masih musykil..
kalau dilihat pada tickers saya yg kat sebelah ni... ---->>>
saya baru berkahwin 1 bulan 2 minggu.

tp, kenapa baby saya sudah berusia 6 minggu 2 hari??

pelik kan?? sbb saya tau laa bila 'terjadinya' baby saya itu.walaupun belum tentu tepat,tp secara randomnya saya taulaa..

bila saya tanya Noorihan,dia pun takde jawapan..dia ckp mmg mcm tu laa doc kira.
tanya Pijah pun,pijah sengih2 sj..dah doc ckp mcm tu..terima je la..

tp saya masih musykil..hermmm...

bkn ape..benda ni kan mcm boleh menimbulkan kontroversi..payah jgk ye kalau bunting pelamin nih..

dah2,jgn banyak soal, dah mcm itu pengiraan umur baby,jgnlaa dok musykil2 pulak..yang penting saya dan baby saya sihat sejahtera..amin..

:: Reunite X-Irshad ::

Image
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani..

akhirnyaaa....
apa yang dirancangkan sejak 4/5 bulan lps,akhirnya menjadi kenyataan..
sambutan,not bad..
kalau yg jauh dan terlalu sibuk dgn urusan kerja dan keluarga tu, tak apalah jgk.
tp ni masih ada lg yg segan2,malu2 nak jumpa kwn2 lama..apa daaa...
alhamdulillah, masjlis berjalan lancar dan sgt happening!!
thanx friends yg berusaha utk menjayakannya..u guys are really rock!

ni antara org2 kuat yg menjayakan reunion ni..



saya cuma menyebuk saja...ini menunya..sedappp...


ini geng2 lelaki..


abg aleh saya muka mcm boring je..kenyang aar tuh..
ini semua2 sekali...

bapak2 cerita apa ntah..
ini ladies...



bakal ayah & ummi... ngeh ngeh ngeh


:: Alhamdulillah.. ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

semalam kan..
saya MC..sbb saya benar2 tak larat..nak berjalan pun rasa lemah...
masa check dgn doc tu..doc buat urine test..dan resultnya..kencing saya takde kuman.saya demam sbb kurg air..saya tak selalu minum air sejak 2-3 menjak ni sbb saya kerap kencing..dan punca saya kerap kencing tu kerana...

i'm pregnant!!

ya..masih terlalu awal..org ckp ape..bunting pelamin???tp saya suka..saya hepi sgt..alhamdulillah..murah rezeki saya suami isteri..kandungan saya baru berusia sebulan lebih..ma pesan jgn excited sgt,buat mcm biasa2 sj..tp sukar utk saya sembunyikan rasa hepi saya ni..1st time pregnant,saya selalu doakan saya cpt dikurniakan anak,akhirnya termakbul,mau saya tak excited..terima kasih Tuhan...

alhamdulillah,saya belum mengalami apa2 alahan.mungkin sbb awal lg..mengidam pun belum..saya harap sgt saya sihat dan sehajtera sepanjang tempoh kehamilan ini..amin.

hari ni student dah masuk mendaftar,jd saya dah tak boleh senang…

:: Reunion X-Irshad 2008 ::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani...

Msg dr Tuan Pengarah, En. Faizal Ramley.

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua sahabat² handai yg dekat dan jauh di perantauan..

Pada julung kalinya pada tahun ini genap hampir 10 tahun kita bergelar exirshadians.
kami jawatankuasa penggerak mengajak semua sahabat² untuk menyertai
Program Reunion Exirshadians 2008 untuk kita bersama-sama mengeratkan kembali silaturahim dan ukhwah sesama kita. Di harap dgn pembabitan dan sokongan sahabat² dapat memeriahkan majlis disamping maklumat yg ada dapat dikumpul bagi menggerakkan aktiviti dimasa hadapan.

Program Reunion 2008
Tarikh: 5 Julai 2008
Masa: 7 mlm hingga 11 mlm
Tempat: Restoran Pen Mutiara, d/a LKIM Batu Maung
Pakaian: Kemas dan sopan
Bayaran: RM 50 seorang

Oleh itu saya meminta ehsan dari tuan/puan/saudara/i untuk menjayakan program ini dengan dikenakan RM 50 seorang untuk tujuan program ini. Sekiranya tuan membawa rakan karib/marka/keluarga maka bayaran tambahan akan…